DR slår TV2 ved homo-prisuddeling!

Diashistorie_hjemmeside

DR3-dokumentaren ’Det jeg aldrig fik sagt’ om den transseksuelle Dia vinder årets BENT-prisen under festivalen MIX Copenhagen.

De havde hver to nomineringer. Men DR endte med at slå TV2, da prisen for årets bedste danske tv eller film om homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede, BENT-prisen, tirsdag aften blev uddelt i Empire Bio i København.

Prisen, som er på 10.000 kr., gik til tilrettelæggeren Sebastian Ottenstein fra DR Ung for dokumentarprogrammet ’Det jeg aldrig fik sagt’ om den 26-årige Dia, står over for sit livs største beslutning: At rejse til Thailand og få foretaget en kønsskif- teoperation.

Holdet bag dokumentaren inviterer os til at møde et menneske, der reflekteret og velartikuleret tager os med på sin rejse. Dia bliver med sin generøsitet og sin hud- løse ærlighed en rollemodel for os alle sammen, lød det bl.a. fra juryen.

Grådkvalt jury var ikke i tvivl om vinderen
Der var ikke nogen spillefilm blandt de nominerede til årets BENT-pris. Til gengæld havde DR og TV2 hver fået to nomineringer.

– I år har vi fået den første, gennemgående lesbiske karakter i en dansk serie siden Iben i ’Matador’ i TV2’s ’Dicte’, og vi har kunnet følge hovedpersonens søn i den nye sæson af ’Rita’, efter han sprang ud sidste år. Vi har også set den første dan- ske reportageserie overhovedet om lesbiske, DR3’s ’HomoLesbians’, udtalte BENT-juryen.

– Men alligevel var vi i juryen ikke i tvivl om, at der var én klar vinder af BENT- prisen 2013: ’Det jeg aldrig fik sagt: Dias historie’. Den fik den samlede jury til at fælde en tåre flere gange.

’Det jeg aldrig fik sagt: Dias historie’ bliver vist igen på DR3 16. oktober kl. 14.20.

Pris for at gøre op med klichéerne
BENT-prisen er opkaldt efter hovedpersonen i en af de første danske bøssefilm, ‘Lille spejl’ fra 1978, og i år er det er tredje gang, den bliver uddelt under festivalen MIX Copenhagen.

Prisen går til modige danske film- og tv-folk, som gør op med klicheerne og frem- stiller tidssvarende og troværdige billeder af homoseksuelle, biseksuelle og trans- kønnede.

Tirsdag aften blev der også uddelt en talentpris, Talent-BENT, som i år gik til in- struktøren Trine Nadia for ’Så se mig nu’ – en følsom kortfilm om lesbisk kærlighed i et indvandremiljø.