DR3 og TV2 dyster om årets LGBT-filmpris!

Dicte_hjemmeside

To dokumentarserier fra DR3 og to dramaserier fra TV2 er nominerede til BENT-prisen 2013, som uddeles under Mix Copenhagen. En følsom fynsk kortfilm modtager talentpris.

 

Der er lagt op til en dyst mellem DR og TV2, når dette års bedste danske film- eller tv-produktion med homo-, biseksuelle eller transkønnede skal kåres. Begge tv-stationer har hver opnået to nomineringer til BENT-prisen, som uddeles under filmfestivalen Mix Copenhagen 8. oktober.

 

DR kan vinde en ”BENT” for serien ’HomoLesbians’ om danske lesbiske og et afsnit af serien ’Det Jeg Aldrig Fik Sagt’ om den transkønnede Dia. TV2 er nomineret for serierne ’Dicte’ og ’Rita’, der begge inkluderer åbne homoseksuelle bipersoner. ’Rita’ vandt i øvrigt BENT-prisen sidste år for sin første sæson.

 

– Det er prisværdigt, at man har satset så markant på homoer, bier og transer på den nye kanal DR3. Samtidig vil vi gerne anerkende, hvor gode TV2 er til at huske at inkludere LGBT-karakterer i deres serier, udtaler biografdirektør Mette Schramm fra BENT-jury.

 

Ingen LGBT’er i årets danske spillefilm
Det er tredje gang, at BENT-prisen bliver uddelt som en hyldest til modige danske film- og tv-folk, som gør op med klicheerne og fremstiller tidssvarende og troværdige billeder af homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede.

 

– Vi glæder os over, at lesbiske og transkønnede i år har fået mere plads på tv og i kortfilm herhjemme, siger Mette Schramm, der indstiftede BENT-prisen i 2011.

 

– Til gengæld ærgrer det mig som biografdirektør, at der ikke har været en eneste dansk spillefilm med en homo-, bi- eller trans-karakter, fortsætter hun.

Talentpris til følsom fynsk kortfilm
Årets LGBT-talentpris går til instruktøren Trine Nadia for hendes afgangsfilm ’Så se mig nu’ fra den fynske filmuddannelse 18 Frames.

 

– ’Så se mig nu’ er en følsom, velproduceret og velspillet skildring af en ung dansk-egyptisk kvindes splittelse mellem familien og kærligheden. Det er første gang herhjemme, at vi ser en lesbisk historie udspille sig i et indvandrermiljø, og det fortjener Trine Nadia en Talent-BENT for, siger en enig BENT-jury.

 

BENT-Prisen og Talent-BENT uddeles i 8. marts kl. 20 i Empire Bio. Filmfestivalen Mix Copenhagen har i øvrigt seks nye danske kort- og novellefilm med LGBT-tema på programmet samt en forpremiere på DR3-serien ’Bøssestudier’.