‘Lang historie kort’ er årets bedste LGBT-film!

LangHistorieKort_hjemmeside

Instruktørdebutanten May el-Toukhy får Bentprisen for kærlighedskomedien ’Lang Historie Kort’. TV 2 Fiktion modtager en ærespris for de homoseksuelle karakterer i deres serier.

Spillefilmen ’Lang Historie Kort’, der har et lesbisk par blandt hovedpersonerne, er årets bedste danske film/tv-produktion om homo- og biseksuelle og transpersoner.

Filmens instruktør, debutanten May el-Toukhy, modtager Bentprisen 2015 og en check på 10.000 kr. ved en prisfest i Empire Bio tirsdag aftenunder festivalen MIX Copenhagen.

– ’Lang Historie Kort’ er en moderne kærlighedskomedie, der er nået ud til et stort publikum, og som en selvfølge har et lesbisk par med, når den skal tegne et por- træt af en gruppe venner og deres kvaler med romantik, parforhold og børn, siger biografdirektør Mette Schramm, der har indstiftet prisen.

Ikke noget specielt

’Lang Historie Kort’ er produceret af Miso Film ved Caroline Blanco og Christian Potalivo og havde premiere i maj. Filmen følger en gruppe venner gennem tre år, når de samles til fester og mærkedage. Og blandt dem er parret Anette og Maja, spillet af Trine Dyrholm og Danica Curcic.

– Det er første gang, at historien om et lesbisk par, der får børn, for alvor bliver udfoldet i en dansk spillefilm. Der bliver ikke gjort noget specielt ud af, at Anette og Maja er homoseksuelle. De skildres loyalt og på lige fod med de andre kriseramte karakterer i filmen, siger Mette Schramm.

Ærespris til TV 2’s serier

Bentprisen, der i år uddeles for femte gang, er stiftet for at hylde danske film- og tv- folk, som skaber troværdige billeder af homo- og biseksuelle og transpersoner (LGBT).

Der uddeles også en ærespris, som går til TV 2 fiktion for deres serier ’Badehotel- let’, ’Dicte’ og ’Rita’.

– TV 2 Fiktion har gennem de seneste år gjort sig positivt bemærket ved at skildre stærke og troværdige LGBT-karakterer i tre af deres højtprofilerede serier, siger Mette Schramm.